Mazurek orzechowy na waflu

12 porcji po: 226 kcal; 3,4 g białka; 17,5 g tłuszczu; 18,6 mg cholesterolu, 1,3 g błonnika
• duży płat waflowy (okrągły lub kwadratowy)
• 25 dag grubo posiekanych orzechów włoskich
• 10 dag cukru
• 10 dag masła
• 2 łyżki miodu
Wafel włożyć na 10 minut do średnio nagrzanego piecyka i obsuszyć (nie spalić!). Stopić masło z miodem i cukrem, wsypać orzechy, wymieszać, smażyć 5 minut. Lekko ostudzić, rozłożyć równomierną warstwą na waflu.
Ostatnie zmiany w witrynie: 2015-08-26
Debiut online: 2009-09-05
Zdjęcia: Roman Andrasik
Tekst i aranżacja: Anna Lemańska-Bajorek
Konsultacja dietetyczna: dr Agata Wawrzyniak
Copyright © Anna Lemańska-Bajorek 2009–2017