Biały lukier

100 g zawiera: 220 kcal; 1,2 g białka; 0,7 g tłuszczu; 2,8 mg cholesterolu; 0 g błonnika
• szklanka cukru pudru
• kilka łyżek gorącego mleka
• sok z cytryny do smaku
• ewentualnie 1-2 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
Cukier puder ucierać z dodawanym po łyżce gorącym mlekiem do uzyskania gęstości śmietany, dodać sok z cytryny do smaku. Utrzeć. Można dodać łyżkę drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej. Polewać wystudzone ciasto.
Ostatnie zmiany w witrynie: 2015-08-26
Debiut online: 2009-09-05
Zdjęcia: Roman Andrasik
Tekst i aranżacja: Anna Lemańska-Bajorek
Konsultacja dietetyczna: dr Agata Wawrzyniak
Copyright © Anna Lemańska-Bajorek 2009–2016