Masa budyniowa

• 1 l mleka
• 3/4 szklanki cukru
• 10 dag masła
• 3 jaja
• cukier waniliowy
• budyń śmietankowy bez cukru na 1/2 l mleka
• 5 dużych łyżek mąki pszennej
• kieliszek rumu (niekoniecznie)
Zrobić masę budyniową: jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z 3 szklankami mleka. Czwartą szklankę mleka zmiksować z mąką i budyniem. Zagotować mleko z jajami, cukrem i masłem, do gotującego się wlać, mieszając, mleko z mąkami. Gotować minutę, mieszając. Letnią masę utrzeć z rumem (gdyby były grudki, zmiksować).
Ostatnie zmiany w witrynie: 2011-02-28
Debiut online: 2009-09-05
Zdjęcia: Roman Andrasik
Tekst i aranżacja: Anna Lemańska-Bajorek
Konsultacja dietetyczna: dr Agata Wawrzyniak
Copyright © Anna Lemańska-Bajorek 2009–2013